lezen

lezen

Thijs heeft CF - Weet jij wat dat is?

Marianne ten Hoedt en Marian Latour

Thijs is een heel gewone jongen, maar hij is ook een beetje bijzonder; hij heeft Cystic Fibrosis (CF). Wat moet Thijs allemaal doen voor de behandeling van zijn CF? Best wel veel. Waarom moet Thijs steeds pillen slikken bij het eten? Waarom gaat hij zo vaak naar de dokter en wat doet hij daar allemaal? Je leest het in dit boek over Thijs en over aap.

Je kunt het boek 'Thijs heeft CF' bestellen via de website ncfssupport.nl/Webshop Vraag eerst aan je vader of moeder of dat mag.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slijmbal, superman en soepjurk

Geschreven door Kolet Janssen en met tekeningen van Chantal Peten

In de straat waar Mattis woont, sluipt de laatste tijd regelmatig een jongen van een jaar of twintig rond. Mattis vindt dit nogal verdacht en houdt hem in de gaten. Als er wordt ingebroken in het schuurtje bij het huis van de overburen, raakt de hele buurt verontrust. Mattis en zijn vrienden zijn ervan overtuigd dat de rondzwervende jongen er voor iets tussen zit en ze gaan op onderzoek uit. Dan wordt Mattis ziek en hij moet twee weken naar het ziekenhuis, voor allerlei testen. Maar ondertussen gaat hij verder met zijn denkwerk en hij wordt op het juiste spoor gezet door een toevallige opmerking van een verpleegster. Zal hij er samen met zijn vrienden in slagen de dader te ontmaskeren? Een spannend detectiveverhaal met een heleboel informatie over taaislijmziekte. Eén van de hoofdpersonages heeft deze ziekte. In de loop van het verhaal komt de lezer er een heleboel over te weten.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van het boek op de website van uitgeverij Clavis