Taaitaai


Dit heb je nodig:

275 gr zelfrijzend bakmeel 3 theelepels kaneel
125 gr honing 1 theelepel anijs
1 eetlepel schenkstroop 1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout 1 theelepel kruidnagelpoeder

Verder zet je klaar:

een pan een deegroller
een zeef een bakplaat
een schaal bakpapier

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de honing in de pan en verwarm dit op laag vuur. Roer de stroop erdoor heen. Laat het mengsel afkoelen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng de kruiden erdoor.
  • Roer de afgekoelde honing en stroop door het bakmeel met de kruiden en kneed tot een stevig deeg.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi een stuk met bloem en rol het deeg uit met de deegroller tot een centimeter dik.
  • Steek er met behulp van vormpjes figuurtjes uit en leg deze op het bakpapier.
  • Bak de taaitaai 15 tot 20 minuten in het midden van de oven gaar.

Tip: als de taaitaai is afgekoeld, kun je het versieren met taartversiering. Je kunt dit erop plakken met glazuur (meng wat poedersuiker met een beetje water tot een stroperige massa).

Terug naar alle recepten