Spaghetti Bolognese – voor 4

 

Dit heb je nodig:

 

- 1 ui
- 250 g winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram boter
- 450 gram mager rundergehakt 
- 1 half runderbouillonblokje
- 250 milliliter gekookt water
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 gram spaghetti
 
- Koekenpan voor de saus
- Pan voor de spaghetti
- Maatbeker
- Mes
- Pollepel 
 

 

Zo maak je het:
 

Pel de ui en snijd de ui in kleine stukje. Snijd vervolgens de bleekselderij in stukjes en de winterpeen in plakjes. Vind je het lastig om te snijden, vraag dan of iemand je hiermee helpt.

Doe het halve bouillonblokje in de maatbeker en giet er 250 ml kokend water bij. Roer met de pollepel tot het blokje helemaal is opgelost in het water. 

Pak de koekenpan, doe de olie en de boter in de pan en zet het vuur aan. Als de boter is gesmolten, doe je de stukjes ui, de plakjes winterpeen en de bleekselderij in de pan. Bak de groenten ongeveer 5 minuten. 

Het gehakt kan nu ook in de pan bij de groenten. Maak met een pollepel kleine stukjes van het gehakt, totdat al het gehakt fijn en bruin is. 

Doe 6 eetlepels van de bouillon bij het gehakt en de groenten (de rest van de bouillon heb je niet nodig). Ook de tomatenblokjes en 1 eetlepel tomatenpuree mag je in de pan doen. Roer alles goed door elkaar met de pollepel. 

Strooi er wat zout en peper over en roer het mengsel nog een keer goed door elkaar.

Laat de saus 30 minuten op laag vuur sudderen. Roer het af en toe door elkaar.

Kook de spaghetti: lees goed op het pak hoe je dit doet. 

Als de spaghetti klaar is, verdeel je het over 4 borden en schep je de saus erover heen.

Tip: lekker met geraspte kaas!