Roereieren op toast

 

  Dit heb je nodig:  
 
  • mes
  • kom
  • garde
  • broodrooster
  • koekenpan
  • (houten) spatel
  • bord
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels room
  • 1 snufje zout
  • 1 snee brood
  • 1 theelepel roomboter of margarine 


Zo maak je het:

  • Geef elk ei met de rug van het mes in het midden een tikje.
  • Scheid de helften voorzichtig boven de kom van elkaar en laat ze leeglopen.
  • Doe het zout en de room bij de eieren.
  • Roer alles met de garde goed door elkaar.
  • Doe een snee brood in de broodrooster en maak hem mooi bruin. Leg de toast op een bord.
  • Verwarm de boter in de kleine koekenpan en giet het eimengsel erin.
  • Laat het stollen maar roer er wel af en toe met een spatel doorheen.
  • Leg het eimengsel op de toast.
 
Tip: Je kunt door het eimengsel kleine blokjes ham doen. Bak het ei niet te lang, anders wordt het te droog.