Chocobananen van de barbecue

Chocobananen van de barbecue


Dit is een heerlijk toetje voor na de barbecue. De barbecue is dan nog warm (heet is niet nodig) en heel goed te gebruiken voor dit overheerlijke nagerecht. 

Dit heb je nodig:

- 1 banaan per persoon
- 30 gram pure chocolade in blokjes per banaan
- slagroomijs 

Verder zet je klaar:

- een mes
- aluminiumfolie 

Zo maak je het:

Snijd de banaan in de lengte open: niet helemaal door, maar tot de onderste schil. Duw de banaan een beetje open en vul deze met de chocoladestukjes. Duw de banaan dicht, pak een stuk aluminiumfolie en wikkel de banaan erin. Leg het pakketje op de barbecue. Na 15 minuten is de banaan zacht geworden. Haal voorzichtig de aluminiumfolie eraf en serveer de hele banaan in de schil op een bord met 1 of 2 bolletjes slagroomijs!

Tip: strooi er eens geraspte kokos of pecannootjes over. Geen zin in slagroomijs? Kies dan voor chocolade-, aardbeien- of vanilleijs.

Terug naar alle recepten