Chocobananen van de barbecue

Chocobananen van de barbecue

Dit is een heerlijk toetje voor na de barbecue. De barbecue is dan toch nog warm en heel goed te gebruiken voor dit overheerlijke nagerecht. De barbecue hoeft dan niet heel heet meer te zijn.

Dit heb je nodig:

- 1 banaan per persoon
- 30 gram pure chocolade in blokjes per banaan
- slagroomijs 

Verder zet je klaar:

- een mes
- aluminiumfolie 

Zo maak je het:

Snijd de banaan in de lengte open: niet helemaal door, maar tot de onderste schil. Duw de banaan een beetje open en vul deze met de chocoladestukjes. Duw de banaan dicht, pak een stuk aluminiumfolie en wikkel de banaan erin. Leg het pakketje op de barbecue. Na 15 minuten is de banaan zacht geworden. Haal voorzichtig het aluminiumfolie eraf en serveer de hele banaan in de schil op een bord met 1 of 2 bolletjes slagroomijs!

Eet smakelijk!

Tip: strooi er eens geraspte kokos of pecannootjes over. Geen zin in slagroomijs? Kies dan voor chocolade-, aardbeien- of vanilleijs.

Terug naar alle recepten