Bananenbrood

Dit heb je nodig:

 

  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 25 gram zachte roomboter
  • 2 eetlepels melk
  • 3 overrijpe bananen, geprakt
  • 2 kommen
  • spatel
  • cakevorm
  • ovenwanten
  • satéprikker
  • aluminiumfolie
                            

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet een cakeblik in met boter of olie
  • Roer eerst de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en de suiker door elkaar
  • Klop in de andere kom de eieren los met de roomboter en de melk. Voeg als laatste de geprakte bananen erbij
  • Doe de 2 mengsels nu in 1 kom. Spatel rustig totdat alles goed gemengd is 
  • Schenk het beslag in de cakevorm en zet de cakevorm in de oven 
  • Na 35-45 minuten is je bananenbrood klaar
  • Doe je ovenwanten aan en haal de cakevorm uit de oven
  • Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar, anders mag het brood nog wat lannger in de oven

Tip: Verpak het brood in aluminiumfolie. Dan kun je het prima een aantal dagen bewaren.

Terug naar alle recepten